Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Not new years but new ME



Labas labas,

Taip, metai nenauji, tačiau nauja AŠ. Kodėl nauja AŠ ir kodėl įjungusi didžiąsias raides lyg karūną užsidėjusi? Įsivaizduojamą karūną sau tikrai matau ant galvos, nes didžiuojuosi pasiekimais - numesti 20 kilogramų ir vaizdo pokyčiai veidrodyje kai iš didelio begemoto progresuoji į smulkesnį ir mielą begemotuką :) Iškart noriu pabrėžti - kiekvienas renkamės savo kelią ir kas mums yra gerai. Turime suprasti kuo mes patenkinti bei ar esame laimingi. Šiuo atveju svarbiausia gerai jaustis savame kūne (kuriame man buvo nesmagu) ir tada visiškai nėra svarbu kaip tu atrodai. Tikiuosi, kad mano kelias link gražesnio atvaizdo veidrodyje ir stiprėjančio pasitikėjimo savimi link bei buvimo labiau besišypsančia ir švytinčia asmenybe padės susiprasti kažkam kitam, kurį kamuoja šios pasauliškai mažos, bet asmeniškai labai svarbios siekiamybės, kad tereikia šiek tiek noro, valios ir užsispyrimo atsisakant kančių, savęs begalinio ribojimo ir pesimistiškų minčių.

Pirmas žingsnis norint pasikeisti yra MINČIŲ GALIA. Taip taip, viskas prasideda mūsų galvose tada, kai mes "užsiprogramuojame" save galvoti vienaip ar kitaip. Šiuo atveju mes turime galvoti pozityviai apie savo pokyčius, kokią naudą mums tai duos ir kodėl mes tą darome. Žinoma, nepamirštame ir TIKSLO. Juk be tikslo judėti negali, lygiai taip pat kaip važiuodamas į kelionę nežinant galutinio kelionės taško negali kryptingai judėti tikslo link.

Toliau turi suprasti, kad gyventi kaip gyvenai negalėsi, bet tai nereiškia nieko blogo! Tu keisiesi, vis labiau būsi patenkintas savimi ir pamatysi pasaulį kitomis akimis. Aš tą pažadu!

Pagrindiniai dalykai - mityba ir sportas. Mityba atlieka svarbesnį vaidmenį, o sportas yra pagalbinė priemonė greitesniam ir gražesniam rezultatui pasiekti. Papasakosiu gana abstrakčiai, o jeigu domina konkrečiai ir su visais pavyzdžiais mano kelias visada galite klausti ir rašyti per visus socialinius tinklus ir mielai papasakosiu kažką konkrečiau, o galbūt parašysiu kitą blog'o straipsnį. :) PRIMINIMAS. Tai kas tinka man, negali tikti visiems kitiems. Visi esame skirtingi ir galime savo organizmui pritaikyti tik tam tikrus dalykus, o svarbiausia klausytis organizmo ir žiūrėti ką gali daryti ir ko ne, todėl identiškai daryti kito žmogaus veiksmus ne visada yra geriausias variantas. Jis bus geras tik tuomet, kai pasiseks ir viskas kas tiko kitam, tiks ir Jums, nors tai labai retas atvejis.

Tai gi - MITYBA.
CUKRUS CUKRUS CUKRUS. Pasidarė saldu? O tai mažiausias dalykas ko reikia mums mūsų valgiaraštyje. To pridėtinio cukraus ir cukraus "bombų", kurių pilnos parduotuvių lentynos. Svarbu skaityti produktų etiketes ir žiūrėti kiek cukraus turime produkte. Vien išbraukus cukrų iš raciono greitai galima pamatyti pirmuosius rezultatus.
Miltiniai patiekalai ir apdirbti angliavandeniai. Šie produktai yra greita energija, kurios neišnaudojus ji sėda ant kojų ir pilvo, o to mes visai nenorime. :) Tačiau, reikia nepamiršti ir nebijoti angliavandenių, nes jie yra pagrindinis mūsų energijos šaltinis. Tokiu atveju geriausia rinktis sveikus ir neapdirbtus angliavandenius.
Pieno produktai - tiksliau laktozė esanti pieno produktuose. Tai yra asmeniškas pasirinkimas vartoti juos ar ne. Visi turime žinoti, kad baltymai metant ar priaugant svorio yra begalo svarbūs, tačiau yra žmonių, kuriems laktozė esanti produktuose pučia pilvą ar turi savybę kaupti vandenį kūne. Tai turėtų būti kiekvieno žmogaus pasirinkimas atsižvelgiant į jo kūno reakciją vartojant produktus turinčius laktozės.
Apie greitą maistą ir saldumynus manau kalbėti net neverta. Viskas turi būti saikingai. Neprotestuoju prieš tokį maistą, tačiau žinau ir pati patariu, kad jį reikia rinktis atsakingai, apgalvojant ir kaip galima rečiau, tačiau kartais sau leisti atsipalaiduoti ir paragauti to, ko labai norisi yra svarbu tam, kad nenučiuožtų protas laikantis vien "švarios" mitybos. Kitaip yra lengva palūžti - jūs neduosite kūnui ir skrandžiui maisto, kuriam jis jaučia poreikį ir pasiekus lūžio tašką rasite save ant sofutės bežiūrint filmą su aplink apkrautu junk food'u ir po susivokimo teks nusivilti savimi ir tai taps užburtu ratu. Todėl kartais sau leisti galima, tačiau ,kaip ir minėjau, viskas su saiku.

Kalbant apie sportą. Dauguma trenerių pritartų, kad darant vien kardio pratimus ir liejant prakaitą valandų valandas ant bėgimo takelio neatneš tokio vaizdo, kokį gali duoti treniruotės su svoriais ir truputis kardio. Taip taip, merginų didžiausias "baubas" darbas su svoriais, kurių yra bijoma be reikalo! Pati ilgas kardio treniruotes iškeičiau į treniruotes su svoriais ir minimaliu kardio apšilimui bei po treniruotės ir tai pradėjo nešti rezultatus žymiai gražesniu nei anksčiau. Žinoma, išsižadėti kardio visiškai nereikia, tačiau viso savo laiko sporto salėje jam paskirti irgi nederėtų. Svarbiausia nebijoti darbo su svoriais ir kūnas jums padėkos su gražiu vaizdu veidrodyje!

Pabaigai noriu pridurti, kad aš nesu profesionalė. :) Darau tai kas man patinka, tai kas mane domina. Žinoma kad yra keista, nes prie mažiau nei metus nebūčiau pagalvojus, kad tai mane gali dominti. Prieš mažiau nei metus nesu buvusi sporto salėje. Prieš mažiau nei metus valgiau viską ką norėjau ir galvojau, kad esu laiminga, bet tai buvo tik bandymas save apgauti, nes niekada nesijaučiau graži sau. Noriu pasakyti, kad tai kas tinka man, gali netikti kitam. Bet tai yra natūralu, nes visi mes skirtingi. Patariu tai, kas padėjo man, ką sužinojau skaitydama daug literatūros, domėdamasi šia sritimi, sekdama sportininkus ir sveikos gyvensenos propaguotojus ir bandydama pritaikyti dalykus sau, taip atsirinkdama kas išties tinka man ir padeda siekti rezultato. Aš galiu ir klysti (jeigu esu neteisi, prašau, pataisykit mane), tačiau tokie patarimai padėjo man pačiai, tad dalinuosi savo patirtimi. O kaip veikia mano gyvenimo būdo pakeitimas galite pastebėti nuotraukoje žemiau ;)



Tikėkite savimi ir pasieksite savo užsibrėžto tikslo,
Miglė ;)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Išbandymų metas

Sveiki gyvi ! Jau senokai rašiau čia, nes vis nerasdavau laiko ar minčių, kuriomis galėčiau pasidalinti, tačiau šiandien gavau draugės pasiūlymą parašyti naują įrašą apie makiažo kursus, kuriuos aš baigiau. :) Taigi, jei tik turite noro ir laiko (taip pat ir lėšų), būtinai eikite į kursus! Tai neįkainojama patirtis, ypač jei esi mėgėjas dažytis ar dažyti kitus, ar pradedantysis, kuris nori susipažinti su visu šiuo pasauliu (geriausias variantas - nuo pradžių teisingai susipažinti su tuo), o galbūt turi planų gyvenimą sieti su grožiu, makiažu ir kosmetika. :) Žinau, kad perskaitę kaikurios galite pagalvoji "Pff, kam čia tie kursai man, pinigus mokėti, nors youtube pilna makiažo tutorial'ų", bet PRISIEKIU (!), niekur neišgirsite tiek daug makiažo subtilybių, kaip tik kursuose. Pati ilgai svarsčiau ar man to reikia, ar sužinosiu ką nors naujo, nes esu išstudijavus daugybę makeup tutorial'ų. Tačiau, esu be proto patenkinta, nes sužinojau tikrai daug, susipažinau su nu

Beautiful red lips ♥

Sveiki :) Šį kartą rašysiu apie makiažą, kuris yra mano mėgstamiausias, tačiau negaliu kiekvieną dieną su juo būti, nes gyvenu ne Paryžiuje, kuriame ryškesnis makiažas būtų nepastebėtas, o jei ir pastebėtas, tai išgirtas. Mes gyvename Lietuvoje, kurioje ryškus makiažas atkreipia dėmesį, yra nulydimas žvilgsniais ir apkalbomis, nes atrodai išsišokančiai tokioje pilkoje masėje. Bet dabar ne apie tai :) Tagi galiu pripažinti, kad dievinu raudonas lūpas :) Neįmanoma neatkreipti dėmesio į jas, nes jos atrodo pasakiškai :) Galite sakyti ką norite, bet raudoni lūpų  dažai tinka visiems, tik reikia pasirinkti tinkamą toną : šiltą arba šaltą :) Dabar aprašysiu kaip pasidariau šį makiažą :)   Pirmą naudojau "Essence my base" bazę, tada tolygiai išskirsčiau ant veido "Catrice photo finish" pudrą (spalva 020 rosy beige). Užmaskavau paakius ir spuogelius su "Essence cover stick" maskuokliu (spalva 01 matt sand) ir padengiau veidą "Catrice skin

Obuolių pyragas

Labas vakaras :) Nauji metai, naujos temos. :) Net negalvojau, kad apie tai rašysiu, beet... visada būna pirmas kartas. Mintis kilo spontaniškai, taigi nusprendžiau, kad pasidalinsiu savo vienu laaabai paprastu, mažai produktų reikalaujančiu, bet taip pat laabai skaniu ir visų išgirtu desertu. Tai bus obuolių pyragas :) Net ir prastam kepėjui šis pyragas yra lengvai pagaminamas, tad tikrai verta pabandyti :) Pyragui reikės: 6-8 obuolių (priklauso nuo dydžio, jei obuolius nelabai mėgstate , dėkite mažiau) 1 stiklinė cukraus (+ pabarstymui) 1,5 stiklinės miltų 2 kiaušiniai Pusė arb. šaukštelio kepimo miltelių Arb. šaukštelis vanilinio cukraus (+ pabarstymui) 12 šaukštų pieno (arba vandens) Cinamono pabarstymui Kiaušinius išmaišome su cukrumi, įdedame miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir pieną (arba vandenį). Viską gerai išmaišome. Tada nuplauname obuolius, nulupame juos ir supjaustome į masę (galima dėti ant viršaus. Seniau taip darydavau, bet kai obuoliai masėje,